EPA/Pavel Golovkin
Vladimir Putin

Lider stranke Pravedna Rusija Sergej Mironov obratio se pismenim putem predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da podrži postavljanje spomenika Aleksandru Nevskom u prestonici Srbije, saopštila je pres-služba parlamentarca.

Prema saopštenju grupe koja je pokrenula inicijativu o podizanju spomenika pod rukovodstvom umetnika Alekseja Sergijenka, vlasti u Beogradu i Srpska pravoslavna crkva, koja takođe poštuje Aleksandra Nevskog kao svetitelja, sa oduševljenjem su prihvatili ideju.

Ističe se da je Saborna crkva Svetog Aleksandra Nevskog u Beogradu jedno od mogućih mesta za postavljanje spomenika.

– Napisao sam pismo, poslao. Čekaćemo. Stvari koje pokazuju naš zajednički temelj su važne za buduće generacije, jer političari dolaze i odlaze, a narod ostaje. Stoga, kada ste mi se obratili, odlučio sam da vas podržim, poslao sam pismo Putinu. Sada ćemo čekati reakciju i u zavisnosti od nje preduzimati dalje korake – rekao je Mironov na sastanku sa grupom koja je pokrenula inicijativu.

Dodaje se da bi se odluka o postavljanju spomenika u Beogradu, koji je poklonila javnost Sankt Peterburga, mogla poklopiti sa periodom posete ruskog lidera Srbiji.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime