pixabay.com
Rusija

Ukoliko Sjedinjene Američke Države uvedu nove sankcije protiv Rusije, naša zemlja ih neće ostaviti bez odgovora, izjavio je prvi zamenik predsedavajućeg odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov za Sputnjik.

– Ako se uvedu sankcije, Rusija to neće ostaviti bez odgovora koji će biti recipročan. Ako naše diplomate budu proterane, onda će sa naše strane takođe biti proterivanje na odgovarajućim položajima – rekao je Džabarov.

On je istakao da konačnu odluku o tome donosi rukovodstvo zemlje.

Džabarov je dodao i da se Rusija ne boji mogućih američkih sankcija protiv državnog duga.

– Ovo može da utiče na našu ekonomiju, ali nećemo se ničega plašiti, to nam je već dosadilo – rekao je senator.

Istovremeno je primetio da će američka ekonomija takođe biti ozbiljno pogođena sankcijama protiv suverenog duga Rusije.

– Američki investitori pretrpeće ozbiljne gubitke, oni ulažu u njega. Zbog toga mislim da ova mera neće biti realizovana – zaključio je senator.

Ranije je „Si-En-En“ objavio da Sjedinjene Američke Države nameravaju da proteraju ruske diplomate iz Vašingtona i Njujorka i da će oni imati 30 dana da napuste zemlju. Agencija Blumberg, pozivajući se na izvore, saopštila da će SAD uvesti sankcije za desetak državljana Rusa i 20 ruskih organizacija i proterati deset ruskih diplomata zbog navodnog mešanja Moskve u izbore i sajber napade preko „Solar vindsa“. Izvori su naveli da bi Sjedinjene Američke Države ove mere mogle objaviti već u četvrtak. Prema listu „Njujork tajms“, sankcije će se ticati i državnog duga Rusije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime