EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
Dmitrij Kuleba, ministar spoljnih poslova Ukrajine

Ukrajinski šef diplomatije Dmitrij Kuleba ocenio je danas da će Rusija u naredne dve nedelje ostati na diplomatskom putu sa Ukrajinom i Zapadom.

– Dobra vest je da su se savetnici dogovorili da se sastanu u Berlinu za dve nedelje, što znači da će Rusija u naredne dve nedelje verovatno ostati na diplomatskom putu – rekao je Kuleba na konferenciji za novinare u Kopenhagenu, posle sastanka sa njegovim danskim kolegom, Jepeom Kofodom.

Govoreći o pregovorima u Parizu, gde je Moskva u sredu vodila bezbednosne razgovore sa diplomatama iz Ukrajine, Francuske i Nemačke, Kuleba je rekao da se ništa nije promenilo i da je to loše.

Međutim, kako je istakao, dobra je vest da su se savetnici dogovorili da se sastanu u Berlinu za dve nedelje.

Kako se navodi, pregovori u “normandijskom” formatu koji su se održali u Parizu viđeni su kao korak ka smirivanju širih tenzija između Rusije i zapadnih zemalja.

– Nažalost, najveći zahtev koji Rusija ima je da se Ukrajina direktno angažuje u razgovorima sa proruskim snagama u Donjecku i Lugansku umesto da pregovara sa Rusijom. To se neće desiti, to je pitanje principa – rekao je Kuleba.

1 COMMENT

  1. Нећемо разговарати с Донбасом, али хоћемо да их бомбардујемо.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here