commons.wikimedia/mos.ru
Moskva

Rusija će Srbiji obezbediti petogodišnji izvozni kredit do 172,5 miliona evra po 2 odsto kamate, navodi se u uredbi Vlade Rusije objavljenoj na portalu za pravne informacije.

“Ruska strana daće srpskoj strani državni izvozni kredit u iznosu do 172,5 miliona evra za finansiranje 75 odsto vrednosti svakog ugovora… za projektovanje i izgradnju elektrotehničke infrastrukture na železničkim deonicama Stara Pazova-Novi Sad i Valjevo-Vrbnica-državna granica sa Crnom Gorom, kao i za izgradnju jedinstvenog dispečerskog centra za kontrolu kretanja vozova na teritoriji Republike Srbije”, navodi se u tekstu dokumenta.

U saopštenju se navodi da će Srbija kredit iskoristiti u periodu 2020-2025. „Srpska strana plaćaće… kamate po stopi od 2 odsto godišnje“, dodaje se u dokumentu.

U subotu su se tokom posete premijera Rusije Dmitrija Medvedeva Rusija i Srbija dogovorile da se Beogradu obezbedi izvozni kredit. Zamenik ministra finansija Rusije Jurij Zubarev i srpski ministar finansija Siniša Mali razmenili su potpisane sporazume u prisustvu premijera Medvedeva i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

1 COMMENT

  1. Pa jel nisu braca mogla dati bar beskamatni kredit a ne bi im ništa falilo da daju i bespovratni kao sto dobijamo iz EU. Velika braća! Daleko im lepa kuća. Srbija ide u EU I NATO ! Kao svoj medju svojima!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here