pixabay.com

Druga faza kliničkih ispitivanja vakcine protiv koronavirusa koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja ruskog Ministarstva zdravlja može biti završena za dve nedelje, rekao je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško na sastanku Koordinacionog saveta protiv koronavirusa.

– Klinička ispitivanja vakcine su u toku, prva faza je završena, nastavlja se druga faza – rekao je on i dodao da računaju da će u bliskoj budućnosti tokom dve naredne nedelje dobiti kompletne rezultate vezane za jednu od kandidata vakcina.

On je, takođe, naveo da je Ministarstvo zdravlja dobilo papirologiju za dozvolu za započinjanje kliničkih ispitivanja druge vakcine, preneo je TASS.

– Dostavljeni su dokumenti za vakcinu kandidata kako bi se dobila dozvola za klinička ispitivanja, sada ih stručnjaci procenjuju, po izdavanju zaključaka biće data dozvola za još jedan proizvod koji će, takođe, usvojiti zdravstveni radnici s obzirom na uspešne rezultate ispitivanja – rekao je ministar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here