pixabay.com
Moskva

Službenici američke ambasade u Moskvi koji tamo rade više od tri godine moraće da napuste Rusiju do 31. januara 2022. godine, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Američke zahteve vidimo kao proterivanje i nameravamo da reagujemo recipročno. Do 31. januara 2022. godine Rusiju bi trebalo da napuste službenici ambasade SAD u Moskvi koji tu rade duže od tri godine – saopštila je Zaharova na brifingu.

Ona je dodala da su Rusiji “ovu igru” igru nametnuli američki partneri.

Ona je naglasila da će do prvog jula naredne godine, ako Vašington ne odustane od trogodišnjeg pravila i ne krene na kompromis Rusiju napustiti još američkih diplomata u skladu sa brojem radnika ruske ambasade koji će napustiti Vašington u tom periodu.

Ranije je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov saopštio da će 30. januara Ameriku napustiti grupa od 27 ruskih diplomata, kao i da će još jedna ista takva grupa SAD napustiti 30. juna.

Nakon toga je portparolka Stejt departmenta Džalina Porter izjavila da se ruske diplomate ne proteruju iz SAD i da će Moskva moći da postavi druge diplomate umesto onih koji će morati da napuste zemlju.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here