pixabay.com

Ruski sistemi za radioelektronsku borbu su “isključili” jedno od najmoćnijih američkih sredstava za posmatranje kojima su pokušali da skeniraju Krim, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

Prema rečima eksperta, Pentagon ima specijalne radare koji mogu da veoma detaljno skeniraju površinu Zemlje.

– Sjedinjene Američke Države ne dele tu tehnologiju čak ni sa bliskim saradnicima. U trenutku kada su pokušali da snime teritoriju Krima – sve se isključilo. Podsećam, to je radar i njemu ne smetaju oblaci. Zašto ništa nisu videli? Zato što je Rusija znala frekvenciju radara i blokirala je oblast koju su SAD pokušale da snime – rekao je ekspert.

Pojasnio je, da ruski vojnici mogu da naprave zaštitni kišobran na teritoriji na kojoj se odvija važna bitka. Sredstva za radioelektronsku borbu mogu da uguše signale dronova i drugih elektronskih sredstava protivnika. To je neka vrsta digitalne “Gvozdene kupole”, naglasio je Riter.

On je ruska sredstva za radioelektronsku borbu uporedili sa izraelskim sistemima protivraketne odbrane.

Zapadni vojni eksperti su više puta navodili efikasnost ruskih sistema radioelektronske borbe. Bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor je izjavio da ruski sistemi imaju kolosalne mogućnosti u gušenju ukrajinske elektronike.

1 COMMENT

  1. СЛАВА БОГУ☦️НА ВИСИНИ
    СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here