pixabay.com
Krim

Militarizacija Krima od strane Rusije predstavlja pretnju „našoj zajedničkoj bezbednosti“, izjavio je v.d. stalnog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država u UN Ričard Mils.

– Rastuća militarizacija Krima od strane Rusije predstavlja ozbiljnu i rastuću pretnju našoj zajedničkoj bezbednosti – rekao je Mils na zasedanju Generalne skupštine UN posvećene „situaciji na privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine“.

On je ponovio svoju raniju tezu da Sjedinjene Američke Države „nikada neće priznati pokušaj aneksije Krima“ i da će američke sankcije Rusiji ostati na snazi sve dok Rusija ne promeni svoju politiku prema Ukrajini.

Mils je istakao da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da „stoje uz partnere u podržavanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine“.

– Pozivamo države-članice da glasaju za podršku rezolucijama Generalne skupštine koje skreću pažnju na stanje ljudskih prava i militarizaciju Krima – dodao je on.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

1 COMMENT

  1. Смешни су Американци. Руси повратили Крим у састав Русије и представљају претњу америчкој везбедности? Каква будалаштина америчког званичника, блам без преседана и циничка дрскост без морала

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here