EPA/Maxim Shipenkov
Predsednik Rusije Vladimir Putin

Rusija se potrudila da sastavi listu neprijateljskih zemalja koje su zabranile zapošljavanje građana Rusije u svojim diplomatskim misijama i SAD su na toj listi.

Ovo je izjavila danas u intervjuu za TV kanal Rosija 1 predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Kao što znate, objavljen je jučerašnji dekret predsednika Rusije Vladimira Putina i brojne mere koje upotpunjavaju postojeće federalne zakone. Države koje su proglašene neprijateljskim odbijaju da zaposle građane Rusije u svojim diplomatskim i konzularnim misijama. Kako smo mi razumeli, cela priča je započela talasom neprijateljskih poteza SAD i mogu da potvrdim da se SAD nalaze na našoj listi neprijateljskih država – izjavila je Zaharova, preneo Tass.

Podsetimo, Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se ograničava broj zaposlenih Rusa ili potpuno zabranjuje zapošljavanje u ambasadama “neprijateljskih” zemalja.

Putinova odluka stiže u trenutku povišenih tenzija između Moskve i Zapada, kao i proterivanja ruskih diplomata iz SAD i zemalja EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here