EPA/Olivier Hoslet
Jens Stoltenberg

Rusija ne bi trebalo da se plaši članstva Ukrajine u NATO-u, to je odbrambeni savez, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na pres konferenciji nakon dvodnevnog sastanka šefova ministarstva odbrane NATO-a u Briselu.

„NATO je odbrambeni savez, zato nema potrebe za brigom. Odluku o članstvu Ukrajine u NATO-u će doneti Ukrajina i 30 država-članica NATO-a … Nijedna druga država nema pravo da se meša, s obzirom na to da je Ukrajina nezavisna i suverena država ona ima pravo da samostalno bira putanju svog razvoja“, rekao je Stoltenberg komentarišući reči predsednika Rusije Vladimira Putina o tome da je ministar odbrane SAD Lojd Ostin posetom Kijevu odškrinuo Ukrajini vrata u NATO-u.

Na samitu NATO-a u Briselu u leto 2021. godine lideri Alijanse podržali su pravo Ukrajine i Gruzije da se pridruže ovom savezu i izjavili da je potrebno da nastave reforme, ali nisu naveli vremenski okvir mogućeg ulaska ovih zemalja u organizacija. Prošle nedelje, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da ne može da kaže kada će se to dogoditi, dodajući da se „to neće dogoditi sutra“.

3 COMMENTS

  1. Идиоте.Па бомбардовали сте Србију без одобрења УН,шта сада хочете фашисти?Да вам вјерујемо.

  2. Kojim kretenima ovi prave sve! Odbranbena organizacija, koja napada po celom svetu, napali su Srbiju, Irak, Libiju, Avganistan i ne znam koga sve još, spremaju se da obuzdaju Kinu, ali su oni strogo odbrambena organizacija!

  3. KAO 99 kad nato posle odbijene u UNO napad na srbiju
    Su rekli sa put cinizam humanitarno bombardovali kao da su bombe i Uran municija human
    Da na ne pricam kojemsu posle srbije jos unistili

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here