EPA-EFE/BELARUSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Rusiji i dalje nedostaju municija i trupe da pokrene veliku ofanzivu u Ukrajini, a očekuje se da će ukrajinske snage intenzivirati ofanzivne operacije kada snabdevanje oružjem i vremenski uslovi dozvole, izjavio je danas neimenovani visoki zvaničnik NATO-a na brifingu za novinare u Vašingtonu.

Zvaničnik je rekao da Rusija treba da obezbedi značajne količine municije iz drugih zemalja, pored zaliha koje već ima da bi mogla da pokrene veliku ofanzivu na Ukrajinu, preneo je Rojters.

Na samitu NATO-a u Vašingtonu od 9. do 11. jula biće obeležena 75-godišnjica Alijanse, a takođe će biti potvrđeno imenovanje Marka Rutea za novog generalnog sekretara Alijanse.

To će ujedno biti i prvi put da će na samitu učestvovati 32 članice Alijanse, nakon što su Finska i Švedska pristupile NATO-u.

Na trodnevnom samitu raspravljaće se, između ostalog, o jačanju odbrambenih sposobnosti Alijanse, kao i o povećanom doprinosu evropskih država članica NATO-a i Kanade za realizaciju planiranih investicija. Na dnevnom redu je i potvrda podrške Ukrajini, kao i saradnja NATO-a sa partnerima kao što su EU, Australija, Japan, Novi Zeland i Južna Koreja.

5 COMMENTS

 1. ШИЈО МИ ГА ЂУРА
  ЈАК
  НЕИМЕНОВАН ДИПЛОМАТА
  КАТЕГОРИЈА БАЈДЕНОВА
  ПЕНЗИОНЕР ИЗ СТАРАЧКОГ ДОМА

  СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
  СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

  • Oni uspesno,vesto unistavaju slovene ma kako se mi rugali njima i smatrali ih glupim.I to rade vec vekovima pa ti vidi ko je prolupao

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here