EPA/JIM LO SCALZO
Donald Tramp

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da Moskva nipošto ne bi želela da on bude ponovo pobedi na predsedničkim izborima jer, kako je objasnio, „niko nije bio toliko surov prema Rusiji kao on“.

– Poslednji čovek koga bi Rusija želela da vidi na mestu predsednika SAD je Donald Tramp – rekao je šef Bele kuće na konferenciji za novinare.

On je takođe izneo par svojih uspeha u politici prema Rusiji, među kojima je izdvojio sankcije protiv ruskih gasovoda, ali i jačanje oružanih snaga, kao i povećanje troškova saveznika u okviru NATO-a.

U obraćanju novinarima Tramp se osvrnuo i na Kinu rekavši da ni ta zemlja ne bi volela da on ponovo pobedi na izborima.

Ova izjava Trampa usledila je neposredno nakon što je direktor Nacionalnog kontraobaveštajnog centra Vilijam Evanin izjavio da ruske vlasti, navodno, pokušavaju da ocrne Trampovog protivkandidata Džoa Bajdena smatrajući ga predstavnikom „antiruskog establišmenta“.

Ruski mediji podsećaju da je zvanična Moskva u više navrata odbacivala sve optužbe da je na bilo koji način umešana u demokratske procese u drugim zemljama, dok je portparol Kremlja takve insinuacije okarakterisao kao „apsolutne izmišljotine“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime