EPA

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da Oružane snage Rusije i snage DNR od danas jednostrano obustavljaju sve vojne operacije u blizini Azovstalja u Marijupolju, kako bi omogućili izlazak civila koji se možda nalaze u toj fabrici.

Ministarstvo je navelo da ponovo otvara humanitarni koridor i uvodi “režim tišine” radi izlaska civila koji se možda nalaze u fabrici Azovstalj u Marijupolju, koja je pod blokadom ruskih snaga.

– Oružane snage Rusije i formacije Donjecke narodne republike od 14 casova (po moskovskom vremenu) 25. aprila 2022. jednostrano prekidaju sva borbena dejstva, jedinice prelaze na bezbednu udaljenost i obezbeduju povlačenje te kategorije građana u svim pravcima koje izaberu – izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Mihail Mizincev.

Istakao je da Ruska Federacija potvrđuje mogućnost izlaska kroz humanitarni koridor civila (radnog osoblja, žena i dece).

– Ako su civili i dalje u metalurškom kombinatu, onda kategorički zahtevamo da kijevske vlasti odmah izdaju odgovarajuće naređenje komandantima nacionalističkih formacija da ih oslobode – rekao je Mizincev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here