EPA
Sergej Lavrov

Ruska specijalna operacija u Ukrajini doprinosi procesu oslobađanja sveta od neokolonijalnog ugnjetavanja Zapada, ocenio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je u intervjuu kineskoj novinskoj agenciji Sinhua rekao da na “one koji vode samostalan kurs u unutrašnjoj i spoljnoj politici” zapadnjaci pokušavaju da vrše pritisak “najbrutalnijim metodama“, prenosi RIA Novosti.

Lavrov je naveo da nije reč samo o Rusiji i ukazao da se “blokovsko razmišljanje” nameće u azijsko-pacifičkom regionu i da Sjedinjene Države nastoje da diktiraju kako i po kojim standardima da živi Latinska Amerika, da se vrši stalni pritisak na Belorusiju i da tu nije kraj spiska.

Prema oceni Lavrova, “Zapad i njegovi sateliti” pokušavaju da budu “arbitri sudbine čovečanstva“, ali ne uzimaju u obzir da je svet odavno postao multipolaran.

– Što se Zapad pre pomiri sa geopolitičkom realnošću, to bolje za njega i za sve – istakao je ruski ministar spoljnih poslova.

Prema oceni Lavrova, zemlje NATO-a čine sve da ometu završetak ruske operacije u Ukrajini postizanjem političkih dogovora između Moskve i Kijeva.

Ponovio je da SAD i NATO moraju da prestanu da isporučuju oružje Kijevu ako zaista žele da reše ukrajinsku krizu.

5 COMMENTS

  1. Rusija je agresor, koga ona brani,oligarke ili nekog drugog,nedaj boze da nas oni branr, prosli bi kao i Ukraina, ali nije jos sve gotovo

  2. Tomoviću kako te nije stid da govoriš da je Rusija agresor, pa oni žele ono što je i Kosovo uradilo, drugim rečima Kosovo može da se ocepi a njihove dve Republike nemogu, imaš li ti mozga uopšte molim te nemoj mi ovde Paranoisati , jer ne želim da čujem ovakve gluposti da je ovo napisao neki Šiptar ili Poturica Bosanac nebi mi bilo krivo, al kad moj Srbin napiše ovakvu glupost dodje mi kao Smak sveta!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here