Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rusija će od 28. februara uvesti zabranu izdavanja tranzitnih i redovnih viza za državljane Irana, a od 1. marta će skoro sve ruske avio-kompanije prekinuti vazdušni saobraćaj s Južnom Korejom, saopštila je zamenica predsednika vlade Rusije Tatjana Golikova.

Ona je precizirala da će Rusija državljanima Irana izdavati samo poslovne i humanitarne vize.

Kada je reč o vazdušnom saobraćaju, Rusija prekida sve letove sa Južnom Korejom, izuzev kompanije „Aurora“, koja će leteti čarter letovima dok svi državljani Rusije ne napuste Južnu Koreju, i „Aeroflota“, čiji će avioni leteti iz Južne Koreje u Moskvu redovnim i čarter letovima. Putnici će prolaziti kroz terminal F na aerodromu „Šeremetjevo“, naglasila je Golikova.

Ona ističe da se u Iranu i Južnoj Koreji beleži porast broja obolelih od novog tipa koronavirusa, stoga su preduzete takve mere.

Iako je primetno širenje bolesti i u Italiji, zamenica predsednika podseća da je teško uvesti ograničavajuće mere prema toj zemlji, jer je deo Evropske unije.

Istovremeno, apeluje se na građane Rusije da ne putuju u Italiju.

Broj obolelih od koronavirusa u celom svetu je 81.184, umrlo je 2.769 ljudi, a do sada je ozdravilo više od 30.000 pacijenata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here