EPA-EFE
Predsednici Ukrajine i Rusije Vladimir Zelenski i Vladimir Putin

Ruski televizijski kanal TNT naglo je prestao da emituje seriju koja je pokrenula političku karijeru ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, posle navoda da je iz prve epizode izbačena opscena šala o Vladimiru Putinu.

TNT kanal, deo Gazprom Medija, iznenadio je mnoge kada je objavio da će emitovati „Slugu naroda“, u kojoj glavnu ulogu, školskog učitelja koji postaje predsednik, igra Zelenski koji je ove godine pobedio na predsedničkim izborima u Ukrajini i u stvarnom životu, prenosi Rojters.

TNT je počeo emitiovanje ove serije u sredu, ali BBC na ruskom jeziku primetio je da je izbačena igra reči o Putinu i skupocenom švajcarskom satu Hublot, što na ruskom zvuči slično kao psovka.

Kanal nije komentarisao navodnu cenzuru. Negirao je da je ikada planirao da nastavi emitovanje, odnosno da je prvih nekoliko epizoda deo marketinga za platformu za gledanje na kojoj će serija i dalje biti dostupna.

„To je bio marketinški trik“, rekao je novinarima generalni direktor Gazprom Media, Dmitri Černjišenko.

Putin i Zelenski po prvi put su se ove nedelje sastali na samitu u Parizu koji je imao cilj da nađe način za okončanje sukoba u istočnoj Ukrajini, gde se proruske snage bore protiv ukrajinske vojske.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime