commons.wikimedia/Bernard Gagnon
Glavni grad Sirije Damask

Rusija, SAD i Izrael usaglasili su se oko većine pitanja povodom regulisanja sirijske krize, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Patrušev se sastao sa pomoćnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom i šefom izraelskog saveta za nacionalnu bezbednost Meirom Benom Šabatom.

– Složili smo se oko većine pitanja i o tome kakvu Siriju želimo da vidimo na kraju – rekao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, terorizam ostaje jedan od glavnih problema u Siriji, a izazovi na Bliskom istoku su stvarni, stoga im se treba suprotstaviti.

– U potpunosti se slažemo sa mišljenjem premijera Netanjahua po pitanju toga kakva treba da bude Sirija na kraju naših akcija – mirna i bezbedna. Želim da dodam da se moraju osigurati suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Sirije – dodao je Patrušev.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije izjavio je da je broj terorista u Siriji i Iraku značajno manji, zahvaljujući pomoći SAD.

Patrušev je ranije na sastanku sa kolegama iz Izraela i SAD pozvao i da se snizi iransko-izraelska napetost i da se ne dozvoli pretvaranje Sirije u „arenu za geopolitičke sukobe“, prenosi „Sputnjik“.

1 KOMENTAR

  1. Pazite ovu rečenicu-Sekretar Saveta bezbednosti Rusije izjavio je da je broj terorista u Siriji i Iraku značajno manji, zahvaljujući pomoći SAD.Dali su ovi Rusi izlapeli ili poludeli.Reći sa je USA borila se protiv terorizma u Siriji je notorna glupost i laž.Sve zatvore iz Irana,sudana,Saudiske arabije i delom Turske cijaski general Petreus ispaznijo dao oružje i poslao u Siriju.To je onaj general koji u Srbiji predvodi KKR grupu i oni su vlasnici SBB,Totala,medija i ko zna čega još.E, Rusi ja nerazumem za koga vi radite a izgleda ptotiv sebe

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime