commons.wikimedia/Vitaly V. Kuzmin
Ruski avion Il-76 (Foto: Arhiva)

Rusija će poslati dva aviona, helikopter i 50 spasilaca da pomognu u potrazi za mestom pada helikoptera u kojem je bio predsednik Irana Ebrahim Raisi, rekao je savetnik ruskog predsednika Igor Levitin tokom razgovora sa potpredsednikom Irana Muhamedom Mohberom.

– Prema instrukcijama Vladimira Putina, dva moderna aviona, helikopter i 50 profesionalnih gorskih spasilaca biće poslati u grad Tabriz u roku od sat vremena – rekao je Levitin, piše RIA novosti.

Iranski mediji javili su u nedelju da se helikopter u kojem su bili predsednik Raisi i ministar spoljnih poslova zemlje Hosein Amir Abdolahijan srušio na severozapadu zemlje u regionu Verzegan.

Spasilačke ekipe su stigle u zonu vanredne situacije i tragaju za letelicom.

– Pretražujemo područje centimetar po centimetar, ali je veoma hladno, maglovito i kišovito. Padavine postepeno prelaze u sneg – rekao je komandant severozapadnog štaba iranske vojske.

Mnoge zemlje ponudile su pomoć Iranu, a, kako ističu mediji, Turska je već u pomoć Iranu poslala 32 planinara-spasilaca i šest vozila, kao i helikopter i bespilotnu letelicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here