EPA-EFE/Alexander Zemlianichenko
Vladimir Putin

Rusija ne treba samo da odgovori na izazove, nego treba da stremi ka tome da bude lider globalnih promena, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

– Naša zemlja ne treba samo da odgovara na izazove već treba da stremi tome da bude lider globalnih promena. Imamo sve što je potrebno za to. I pri tome, potrebno je rešavati tekuća pitanja, ona se gomilaju svaki dan. Ali, ne sme se zaboraviti na sistemske zadatke, u jedinstvenoj logici dugoročnog razvoja potrebno je uzeti u obzir i jedno i drugo – rekao je ruski predsednik na sastanku Saveta za strateški razvoju i projekte.

U tom kontekstu Putin je naveo da Rusija pored realnih dostignuća ima i dosta nerešenih problema, a među njima je i siromaštvo, niski prihodi porodica, zdravstvo i drugi.
Prema njegovim rečima, potrebno je stalno postavljati sve ambicioznije ciljeve.
„Potrebno je da stalno podižemo lestvicu, stalno postavljati sve ambicioznije ciljeve i zadatke i ne tražiti opravdanja za odlaganje obećanja datih ljudima“,rekao je Putin.
Pozvao je učesnike sastanka da razmotre dalje korake i planove za period do 2024. godine.
Na sastanku je učestvovao premijer Mihail Mišustin koji je rekao da će vlada danas predstaviti inicijative za socijalno-ekonomski razvoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here