EPA/Roman Pilipey
Ukrajinski vojnici

Ukrajina planira da sutra izvede artiljerijske napade na teritoriju nuklearne elektrane Zaporožje iz Nikopolja, tvrdi portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

– Jedinice 44. artiljerijske brigade ukrajinskih oružanih snaga planiraju da napadnu NE Zaporožje iz grada Nikopolja 19. avgusta – rekao je Konašenkov, preneo je Tass.

On je naglasio da bi krivica za moguće napade bila svaljena na ruske oružane snage.

U Ukrajini danas boravi generalni sekretar UN Antonio Gutereš, koji će se, kako se očekuje, sastati sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, koji je takođe u poseti Kijevu.

Prema rečima Konašenkova, ukrajinsko rukovodstvo je u više navrata širilo glasine da su ruske trupe okupirale ovu nuklearnu elektranu i da granatiraju Oružane snage Ukrajine iz artiljerijskih sistema velikog dometa, pokrivajući se nuklearkom.

– Skrećemo pažnju da ruske trupe nemaju teško naoružanje ni na teritoriji stanice, ni u okolnim područjima. Tamo su samo jedinice obezbeđenja – istakao je portparol i dodao da Oružane snage Rusije preduzimaju sve neophodne mere da osiguraju bezbednost Zaporoške NE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here