Rusija: Ukrajino, ne ulazi u NATO! SAD ne insistiraj!

0

Ukrajina treba da ostane nesvrstana, inače ko zna šta će biti
 

Lavrov je rekao da pokušaji da se promeni nesvrstani status Ukrajine mogu da "poremete sve napore za iniciranje dijaloga s ciljem da se postigne nacionalna bezbednost".

 

On je dodao da je Moskva spremna da preduzme "praktične korake" u pravcu deeskalacije krize u Ukrajini, u skladu sa predlozima predsednika Vladimira Putina.

 

"Nadamo se da će Putinov poziv čuti pre svega u Kijevu, Donjecku i Lugansku", rekao je Lavrov i ponudio saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) radi smirivanja situacije u Ukrajini.

 

Jaka Rusija je trn u oku

 

"Zajedno sa OEBS-om, spremni smo da u okvirima kontakt grupe pomognemo sukobljenim stranama da krenu putem praktične stabilizacije situacije", rekao je ruski zvaničnik i naglasio da odluke Saveta Evrope, Saveta bezbednosti UN i OEBS-a u vezi sa Ukrajinom moraju da se provedu, prenosi Itar-tas.

 

"To se odnosi na događaje poput onih na Majdanu, u Odesi i u vezi sa padom putničkog aviona `boing`", rekao je Lavrov i dodao da postoje veoma velike sumnje u iskrenost Brisela i Vašingtona u vezi sa krizom u Ukrajini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here