Rusija ulazi u rešavanje pitanja Kosova?

Politika, Vestionline
2
pixabay.com
Moskva

Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose kaže da će verovatno biti napravljen novi format dijaloga Beograda i Prištine i da će se u njega uključiti novi igrači. Među njima bi, kako smatra, trebalo da bude i Rusija.

U izjavi za “Politiku”, on je rekao da je, pored američkog izaslanika Metjua Palmera, moguće da bude zajednički predstavnik Nemačke i Francuske, ali i da svaka od ovih zemalja ima svog predstavnka.

– Svi oni će poput Palmera biti specijalni izaslanici za zapadni Balkan koji će pratiti dijalog Beograda i Prištine, prisustvovaće sednicama, ali glavni pregovarač biće osoba koju će EU imenovati za taj posao, umesto Federike Mogerini. To će najverovatnije biti Laslo Tročanji, komesar za proširenje, ali to još nije odlučeno – rekao je Janjić.

On je najavio mogućnost da u dijalog bude uključena i Rusija. “Jedna od mogućnosti je i da bude formiran poseban sekretarijat u koji bi ušla i Rusija sa svojim predstavnikom, i to je nešto o čemu se sada usaglašava”, rekao je Janjić.

2 COMMENTS

  1. prije nego izjavite da ce rusija ucestvovati u razgovoru beograda i pristine morate prije dobiti potvrdu od rusije da je spremna na ta razgovor
    cini mi se da ima mnogo neostvareni tvrdnji koje ste vi stavili u javnost
    kao izgradnja ruskog bond stila u RS nigde se nevidi ni jedan bager da kopa za temelje

  2. Možda da,možda ne.Šta i ako udje.Samo se agonija produžava.Rusija je usamljena a na strani Kosova je EU i aMerika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here