pixabay.com

SAD uništavaju međunarodni sistem osiguravanja bezbednosti u svetu u cilju sticanja jednostranih prednosti, izjavio je poslanik Državne dume Rusije.

Poslanik Državne dume Rusije Oleg Morozov se osvrnuo na poslednju odluku Vašingtona koji je saopštio da SAD od 1. juna prestaju da predaju informacije Rusiji o statusu i lokaciji svog strateškog naoružanja koje potpada pod Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START).

– Ne ostavljaju nam izbora. Ako ne žele da sačuvaju zajednički štit, treba oštriti mač. Hipersonično oružje, nuklearni motori, preciznost i besprekornost – to su komponente našeg mača. Imamo samo dve opcije ako počne nuklearni rat: da pobedimo ili da ne izgubimo. Amerikanci treba to dobro da utuve u glavu – rekao je Morozov.

Član Međunarodnog komiteta Saveta federacije Rusije Sergej Cekov slaže se da će se odluka Vašingtona negativno odraziti na globalnu bezbednost.

– To je loše za globalnu bezbednost, za Ameriku, Rusiju, Evropu – ocenio je Cekov, istakavši da je Rusija uvek poštovala sve dogovore, a da su ih kršili Amerikanci.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here