pixabay.com

Rusija sprovodi istragu o umešanosti Velike Britanije u antiruskoj provokaciji u ukrajinskom mestu Buča, rekla je na brifingu za novinare portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Sprovodimo objektivnu istragu o umešanosti Londona, konkretno britanskih specijalnih službi, u insceniranoj provokaciju u Buči marta 2022. godine – rekla je ona i dodala da Rusija nije dobila pomoć ni podršku po tom pitanju ni od koga.

Podsetila je da se ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov više puta obraćao generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu s molbom da iskoristi autoritet i mogućnosti kako bi dobio spisak lica čija su tela navodno prikazana u Buči, ali ni do dan danas taj spisak nije dobio.

– Imena do sada nismo dobili, njih skrivaju – rekla je Zaharova i naglasila da je u tom skrivanju posebno dobar London, s obzirom na to da je u aprilu prošle godine kao predsedavajući Saveta bezbednosti UN odbio da sazove sednicu u vezi sa događajima u Buči.

– To govori mnogo toga, pre svega da London krije istinu o tom događaju. Zbog čega? Zbog toga što je u njima direktno učestvovao. Odlično smo informisani o aktivnom učešću britanskih analitičkih centara, PR agencija i, pod njihovim okriljem, specijalnih službi u kampanjama dezinfomacija koje se sprovodio kijevski režim – navela je portparolka.

Podsetimo, ukrajinske vlasti i mediji objavili su prošle godine video-snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih.

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je ukrajinske optužbe o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, rekavši da su fotografije i video-snimci iz Buče još jedan izrežirani događaj kijevskog režima za zapadne medije.

2 COMMENTS

  1. А да Руси пусте своја сазнања о Маркалама, Рачку, Сребреници…можда и о убијеном албанском полицајцу у Бањској и последичном стрељању Срба…па да полако припреме јавност о злоделима њихових елита !!!

  2. Да Нено
    То би заиста било фантастично
    Слажем се 100%
    Са вама

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here