pixabay.com
Moskva

Kriza u Ukrajini će se produžiti, a zemlje Zapada nikad više neće moći da vrate poverenje Moskve, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Da, ovo će biti produžena kriza, ali mi više nikad nećemo verovati Zapadu – rekao je Peskov za mrežu MSNBC.

Rusija je 24. februara pokrenula “specijalnu vojnu operaciju” u Ukrajini s ciljem denacifijacije i demilitarizacije Ukrajine, podseća RIA “Novosti”.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je “cilj operacije zaštita naroda koji je već osam godina izložen maltretiranju i genocidu”.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, ruska vojska je izvršila glavne zadatke prve etape – značajno smanjila borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj nazvan je oslobođenje Donbasa.

7 COMMENTS

  1. Nema tu verovanja ili ne verovanja: izmedju Zapada, Istoka, Severa i Juga su postojali i postojat ce samo interesi.
    A sta reci o unistenim ukrajinskim selima, usevima, gradovima i proteranim i pobijenim Ukrajincima? Da li ce 40 miliona Ukrajinaca ikada vise verovati braci Rusima?? 8 miliona Ukrajinaca je bilo u redovima Crvene Armije! Od Staljingrada do Berlina. Gledam prezivelog heroja sa desetine sovjetskih medalja, zena od preko 95 godina, koja sa nevericom i razocarenjem govori o svom ucescu u 2.svetskom ratu sa bracom Rusima

    • 8 miliona Ukrajinaca je bilo u redovima crvene armije tacno je koji se okrecu u grobu zbog Ukrajinaca Banderovaca sta su odradili od drzave Ukrajine.
      Kako unuci od 8 miliona Ukrajinaca gledaju na svoju bracu Ukrajince koji velicaju Banderu koji im je zajedno sa hitlerom i slicnom ubio dedove?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here