Tanjug

Rusija je zatražila održavanje sastanka Saveta bezbednosti UN o agresiji NATO na Jugoslaviju 1999. godine, ali ruske diplomate i dalje čekaju odgovor predsedavajućeg Saveta, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski u utorak.

– Rusija je juče, 25. marta, poslala zvanično pismo japanskoj misiji koja predsedava SB UN, u kome traži da se što pre održi sastanak SB UN posvećen 25. godišnjici NATO agresije na Jugoslaviju. Ovo pismo poslato je svim članicama SB i čekamo zvaničan odgovor – rekao je Poljanski na sednici SB UN u utorak, prenosi TASS.

U ponedeljak je održana Sednica SB UN, zakazana na inicijativu Rusije povodom 25 godina NATO bombardovanja SRJ, a ruska Državna duma je prošle nedelje usvojila nacrt dokumenta o NATO agresiji na SR Jugoslaviju kojim će se obratiti UN.

Zemlje članice SB UN nisu u ponedeljak izglasale da se na dnevnom redu sednice stavi inicijativa Rusije o NATO agresiji na SR Jugoslaviju.

Za su glasale tri članice SB UN – Rusija, Kina i Alžir, glasova protiv nije bilo, a 12 zemalja je bilo uzdržano.

3 COMMENTS

  1. A gde ste 1999 bili, a? Tada ste se povukli sa Pristinskog aerodroma.I ostavili Kosovo na milost i nemilost Zapada. Malo ste okasnili.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here