Rusima prekipelo, traže svoju Evroviziju

0

Ruske devojke na Evroviziji ove godine: Neprivlačne jer nemaju bradu
 

Poslanik Valerij Račkin pozvao je Rusiju da napusti Evroviziju i organizuje paralelno takmičenje koje bi se zvalo "Glas Evroazije".

 

"Rezultat poslednje Evrovizije bila je kap koja je prelila času", rekao je on u parlamentu. "Treba da napustimo to takmičenje, ne smemo više da trpimo to ludilo", dodao je poslanik.

 

"Njima se ne sviđaju naše devojke jer one nemaju brade. Oni ne vole naše pesme", rekao je poslanik Pravedne Rusije Oleg Nilov.

 

Nećemo njihovo ludilo, poručuju ruski poslanici: Pobednica Končita Vurst

Ruska pravoslavna crkva ocenila je da je pobeda transvestita na Evroviziji "još jedan korak ka odbijanju hrišćanskog identiteta evropske kulture".

 

Stotine korisnika interneta u Rusiji protestovalo je zbog pobede Končite Vurst objavljujući na instagramu fotografije na kojima briju svoje brade. "Obrij i ti svoju bradu u znak protesta", jedna je od poruka na društvenim mrežama koja je dobila najviše "lajkova" ruskih korisnika.

 

Pojedini ruski rok muzičari i televizijske zvezde takođe su se slikale sa licem prekrivenim penom za brijanje, dok su neki umetnici ipak pokazali solidarnost sa austrijskom pevačicom. Ruski LGBT aktivisti najavili su za 27. maj protestnu šetnju bradatih žena i muškaraca u Moskvi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here