Printscreen/Youtube/Ministarstvo odbrane Rusije

Fregata koja pripada ruskoj Pacifičkoj floti prešla je u Sredozemno more kroz Suecki kanal, objavilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju ministarstva se navodi da je fregata „Maršal Šapošnikov“ dan ranije pristala u egipatskom lučkom gradu Safagi, gde se opskrbila potrebnim zalihama.

„Posada broda nastavlja da ispunjava dodijeljene zadatke u sklopu dugog pomorskog putovanja“, navodi se u saopštenju, dodajući da će fregata delovati „u skladu sa prethodno odobrenim planom borbene obuke flote“ dok je na Mediteranu.

Prošlog ponedeljka, ministarstvo je saopštilo da je brod napustio luku „Masava“ u Eritreji, gde je prvobitno stigao 29. marta.

Fregata je učestvovala na Međunarodnoj izložbi i konferenciji pomorske odbrane u Dohi (DIMDEX 2024), glavnom gradu Katara u martu.

Brod „Maršal Šapošnikov“ je modernizovani razarač klase Udaloj (preklasifikovan kao fregata) ruske mornarice pušten u rad 1985. godine. Plovilo služi u ruskoj Pacifičkoj floti.

3 COMMENTS

  1. Gle Rusa, imaju fregatu? Ukrajinci su im mnoge i to najmodernije unistili. Ova znaci sluzi za izlozbu.
    ps
    Bog, visina i Rusija = IQ 87

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here