EPA/Ali Haider
Darija Kasatkina

Ruska teniserka Darija Kasatkina istakla je Novaka Đokovića kao pravi primer ideje da se energija pravilno rasporedi tokom grend slemova. Kao i da se najbolji tenis čuva za kasnije runde, kaže Ruskinja koja je nedavno promenila trenera posle dugogodišnje saradnje.

Kasatkina je do polufinala Rolan Garosa prošle godine dobijala sve mečeve u dva seta, a onda je od Ige Švjontek izgubila prilično ubedljivo – 6:2, 6:1. Ruskinja je istakla da je lekciju naučila iz knjige Novaka Đokovića.

– Ne mogu da kažem da sam se osećala nešto posebno neverovatno na Rolan Garosu ili igrala fantastično. Ne, to su bili pristojni mečevi koje sam dobila i to je najbolji deo. Ako uzmemo Đokovića kao primer, na taj način on osvaja sve turnire, ne samo slemove. Nekada mu prvo kolo ili finale budu teški, ali kada pogledate u celini, bili su to pristojni mečevi – rekla je Kasatkina.

Potom je Ruskinja dodatno objasnila na šta misli.

– Novak pobeđuje mečeve koje moj trener naziva komercijalnim – 6:3, 6:4, 6:4. Recimo da ima malo borbe, ali on pobedi na kraju i svi znaju da će pobediti. Tako da mislim da je važno da se na ovaj način sačuva energija do polufinala – rekla je Kasatkina.

Inače, Darija Kasatkina je nedavno prekinula saradnju sa trenerom Karlosom Martinesom posle četiri godine saradnje.

– Naši pogledi su bili malo drugačiji. Volim da se fokusiram samo na tenis. Da ulažem vreme iz dana u dan. Ona je pod velikim pritiskom i mogla bi da rasporedi vreme van tenisa na malo bolji način – rekao je Martines.

Martines je pomogao Kasatkini da uđe u 10 najboljih igračica sveta, ali je sada došlo do razilaženja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here