pixabay.com
Rusija

Proizvodnja dronova-kamikaza “lancet”, “kub”, kao i dronova “tahion” i “granat” biće višestruko povećana zbog proširenja proizvodnih kapaciteta, rekao je novinarima Bekhan Ozdojev, industrijski direktor za naoružanje, municiju i specijalnu hemiju državne korporacije Rosteh.

– Prošireni su proizvodni kapaciteti bespilotnih letelica, zbog čega će se proizvodnja modela “kub”, “lancet”, “granat”, “tahion” i drugih višestruko povećati – rekao je on.

Ozdojev je takođe podsetio na planove da se udvostruči proizvodnja raketa “kitolov”, “strela”, “vihr”, kao i protivvazdušnih raketa 9M333.

Najveći rast proizvodnje u okviru realizacije državnih nabavki zabeležili su tenkovi i borbena vozila na njihovoj bazi, višecevni raketni sistemi, teški sistemi za bacanje plamena, termovizori i drugi optički instrumenti.

– Preduzeća uključena u realizaciju programa državnih nabavki rade danonoćno. Obim proizvodnje raznih vrsta naoružanja je povećan od 2 do 10 puta, za neke vrste desetine puta – objasnio je on, posebno istakavši da je povećana proizvodnja projektila za komplekse “kindžal”, “iskander” i “pancir”, avijacionih bombi, artiljerijskih i tenkovskih granata.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here