Ruska vojska izvršila “desant” na Srbiju

0

Iz ruske transportne avijacije uspešno prizemljena dva desabtna borbena aviona (Foto: Ilustracija)

Na sletnu stazu "Grabovci" u Sremu iz aviona Vojno-transportne avijacije ruskog ratnog vazduhoplovstva uspešno su prizemljila dva desantna borbena guseničara BMD-2.

 

U tu svrhu korišćeni su specijalni padobranski sistemi MKS-350-9 i PBS-916, prenela je agenciji TAS S Informativna služba Ministarstva odbrane Rusije.

 

U skladu s planom zajedničkih vežbi, izveden je i desant na specijalnim padobranima tipa "krilo" iz aviona "Antonov-26" Vazduhoplovstva Vojske Srbije, koji pripada jedinici specijalne namene.

 

Jedinice specijalne namene sletele su u reonu održavanja zajedničkih antiterorističke vežbe, rekao je izvor iz ruske vojske.

 

Manevri "Srem 2014" održavaju se u skladu s planom međunarodne vojne saradnje Oružanih snaga Ruske Federacije, a učestvuju jedinice 106. Tulske Gardijske vazduhoplovno-desantne divizije.

 

Agenciji Beta je ranije u ruskom Ministarstvu odbrane rečeno da će na manevrima biti uvežbavano zauzimanje i likvidacija baza potencijalnih ilegalnih vojnih formacija i oslobađanje talaca uz izvođenje i bojevog gađanja.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here