pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ruski vojni avion sa medicinskim maskama i opremom poleteo je za Sjedinjene Američke Države, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministarstvo je navelo da je preko okeana poleteo avion An-124-100 „Ruslan“.

Prognoza Bele kuće

Broj zaraženih od virusa korona u Sjedinjenim Američkim Državama mogao bi biti sto hiljada, u najboljem slučaju, do 2,2 miliona ljudi, u najgorem, navodi se u stručnim dokumentima koje je u utorak objavila pres-služba Bele kuće.

U skladu sa proračunima, najbolji scenario pretpostavlja „intervenciju“, odnosno mere vlasti za smanjenje negativnih posledica pandemije. U tom slučaju, smrtnost će biti od 100 do 220 hiljada ljudi.

U slučaju da intervencija izostane, smrtnost će biti 1,5-2,2 miliona ljudi.

Osim toga, stručnjaci predviđaju da će se vrhunac smrtnosti od virusa korona u Sjedinjenim Američkim Državama dogoditi 15. aprila – tog dana moglo bi umreti 2.214 ljudi. Zatim će smrtnost opadati, dostižući do 1. juna nivo od oko 250 smrtnih slučajeva dnevno i manje od 100 umrlih do 1. jula.

Prema podacima portala „Wolrdometers“ u Sjedinjenim Američkim Državama zabeleženo je više od 188 hiljada slučajeva zaraze virusom korona, a od toga je umrlo više od 3.800 ljudi.

Pandemija KOVID-19

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara da je uzročnik virus korona.

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je 11. marta pandemiju, koja je do sada zahvatila 180 zemalja sveta. Prema poslednjim podacima, u svetu je zabeleženo više od 859 hiljada slučajeva zaraze, od kojih se 178 hiljda izlečilo, a umrlo više od 42 hiljade ljudi.

Teška situacija sa virusom korona je u SAD, Italiji, Španiji i mnogim evropskim zemljama. U Kini, odakle je epidemija KOVID-19 krenula, pre nekoliko dana saopšteno je da je epidemija završena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here