wikipedia.org/Vitaly V. Kuzmin
U LUCIDNOM LETU: Ruski suhoj

Četiri ruska borbena aviona presrela su u Crnom moru tri američka strateška bombardera koji su se približavali granici Rusije, saopštio je danas ruski Nacionalni centar za odbranu.

Kako javlja Tass, vazduhoplovni kontrolni sistem Južne vojne oblasti registrovao je tri vazdušna cilja kako se preko Crnog mora iz pravca Ukrajine približavaju ruskoj državnoj granici.

Dva Su-27 i dva Su-30 upućeni su da ih presretnu.

“Posade ruskih borbenih aviona prišli su vazdušnim ciljevima na sigurnoj udaljenosti, identifikovali ih kao tri američka B-52H strateška bombardera i sproveli ih preko Crnog mora”, ističe se su saopštenju.

Nakon što su se američki avioni udaljili od državne granice Rusije, ruski lovci su se vratili na svoje matične aerodrome.

“Američkim strateškim bombarderima nije dozvoljena povreda ruske državne granice”, navodi se u saopštenju.

Video možete pogledati ovde.

Ranije je vrhovni komandant ruskih vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Surovikin saopštio da je NATO povećao aktivnosti svojih borbenih, a ne samo izviđačkih aviona u blizini ruskih granica. On je rekao da su u avgustu avioni vazduhoplovnih snaga Rusije 27 puta podizani u vazduh kako bi presreli strane izviđačke letelice iznad Baltičkog, Barencovog, Crnog i Ohotskog mora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here