Printscreen
Ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov

Ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov pozvao je države-članice BRIKS-a na saradnju u otvaranju zajedničkih pogona za preradu nafte i gasa, bez učešća spoljnih „nepouzdanih partnera“.

„U poređenju sa brojnim drugim zemljama, mi smo, naravno, u mnogome zaštićeni od rizika, s obzirom na našu pouzdano izgrađenu saradnju u ovoj oblasti. Postoje velike mogućnosti da se naprave zajednički pogoni koji zadovoljavaju sve naše potrebe, bez učešća spoljnih, nepouzdanih partnera“, izjavio je Manturov na sastanku sa ministrima trgovine zemalja-članica BRIKS-a.

Govoreći o pitanjima biološke bezbednosti, ministar je naveo, da s obzirom na snažnu poziciju Kine i Indije u proizvodnji farmaceutskih proizvoda, zajednički napori mogli bi da promene ravnotežu snaga u svetu u razvoju inovativnih lekova i vakcina, a sve u cilju sprovođenja zajedničkih istraživanja o pretnjama po zdravlje i život građana Rusije.

On je naveo i da su zemlje BRIKS-a već krenule ovim putem, uspostavljajući operativnu saradnju u borbi protiv pandemije.

Ministar industrije i trgovine Rusije je tokom sastanka pozvao sve ministre zemalja-članica BRIKS-a na Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu koji je planiran u junu.

1 COMMENT

  1. Zagustilo , a? Pa eto vas tamo, pa ratujte…Kakav je to medjunarodni forum? Nikakav. Bacate prasinu u oci svom narodu i krijete mrtve kolone ruske omladine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here