EPA/Andres Cristaldo
Milo Đukanović

„Predsednik Crne Gore Milo Đukanović će završiti političku karijeru kao bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko“, rekao je predsednik Odeljenja za spoljnocrkvene veze Moskovske patrijaršije mitropolit Ilarion Volokolomski u intervjuu televiziji „Rusija 24“.

– Dejstva Đukanovića podsećaju na bivšeg predsednika Ukrajine Porošenka. To su progoni kanonske crkve, pod izgovorom stvaranja nacionalne crkve, i napadi na eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Mogu pretpostaviti da će Đukanović završiti kao Porošenko, jer narod ne oprašta greške svojim rukovodiocima – rekao je ruski mitropolit.

On je dodao da sporni Zakon o slobodi veroispovesti „ne sprečava da se imovina preda raskolnicima, kao što se to desilo u Ukrajini“.

Podsećamo – uoči Nove godine Parlament Crne Gore je većinom glasova usvojio Zakon o slobodi veroispovesti, koji je izazvao talas protesta širom Crne Gore, a i šire. Vaseljenski patrijarh Vartolomej je saopštio da je za njega jedina kanonska crkva u Crnoj Gori Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve i da nikada neće priznati takozvanu „crnogorsku pravoslavnu crkvu“.

3 KOMENTARA

  1. Problem je u tome sto Milo ne sluzi Crnogorcima, nego drugima – sto Crnogorci nisu primetili, dok ih je bilo. Sami su se pobedili.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime