EPA/Stephanie Lecocq
Žosep Borelj

Izjava visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepa Borelja, u kojoj se kritikuje poređenje politike SAD i njenih saveznika prema Moskvi sa postupcima Adolfa Hitlera, koju je izrekao ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, licemerna je, posebno u pozadini rasističkih izjava šefa diplomatije EU, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

“Izjava visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepa Borelja u vezi poređenja politike Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika prema Moskvi sa akcijama Adolfa Hitlera, koju je izgovorio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare 18. januara zvuči licemerno, posebno u kontekstu rasističkih izjava šefa diplomatije EU, koji je podelio svet na baštu i džunglu, kao i otvorenu podršku EU kijevskom neonacističkom režimu”, navelo je Ministarstvo.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov optužio je u sredu SAD da je pripremao teren za sukob u Ukrajini u sklopu, kako je rekao, hibridnog rata protiv Moskve.

On je nedavne akcije SAD uporedio sa onima Adolfa Hitlera i Napoleona Bonaparte, rekavši da je Vašington takođe pokorio Evropu kako bi vodio rat protiv Moskve.

Rekao je da su nacistički vođa i francuski car jednom pokušali da upotrebe istu taktiku protiv Rusije.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here