Aleksej Spiridonov (31), evropski prvak sa „zbornom komandom“ 2013, bio razjaren zbog diskvalifikovanja njegove osmogodišnje kćerke.

Nekadašnji ruski reprezentativac, koji se u ovoj sezoni vratio u Ural iz Ufe, a saigrač mu je naš Nikola Jovović, ispoljio je nezgodnu narav kao roditelj kome je stalo do uspeha svog deteta. Njegova kćerka Sofija diskvalifikovana je u finalu na dečjem turniru u Ufi dok je vodila s 2:0 jer ju je njen otac, obrazloženje je, neprimereno bodrio neprestanim pljeskanjem rukama, što je remetilo igru i koncentraciju njene protivnice.

Ožučen zbog odluke na štetu njegovog deteta Spiridonov je nasrtao na druge roditelje i zvanična lica, govoreći im da su smrdljivi, a s jednim među njima je i imao fizički kontakt, ali to nije preraslo u obračun većih razmera.

Isprva je na Tviteru objavio video-prilog o tome, ali ga je izbrisao. Bio je napisao da su sudije šakali i zamolio je pratioce za maksimalni ritvit. Inače, i na društvenim mrežama neretko zapodene svađu britkim jezikom.

Kad mu se glava ohladila, obratio se pokajničkim saopštenjem.

– Poštovani roditelji, deco, treneri i organizatori turnira. Iskreno se izvinjavam zbog jučerašnjeg incidenta. Najlepše se zahvaljujem organizatorima turnira na kojima učestvuje moja kćerka. Radite veliku stvar za nova sportska polokenja. Stidim se zbog svog vladanja i nanetu moralnu štetu roditeljima. Još jednom se izvinjavam, to se više neće ponoviti.

View this post on Instagram

Уважаемые родители, дети, тренеры и руководство ГАУ СШОР по теннису г.Уфы!!!Я приношу свои искренние извинения за вчерашний инцидент произошедший на кортах теннисной школы.Спасибо большое организаторам дружеских игр для самых юных теннисистов, в которых принимает участие моя дочь, вы делаете благое и очень хорошее дело для маленьких спортсменов!Мне крайне стыдно, за свое поведение и принесенный моральный ущерб родителям, детям и организаторам. ГАУ СШОР по теннису г.Уфы, одна из лучших школ нашей страны, со своими традициями.Я еще раз лично извиняюсь перед школой, родителями и детьми.Такого больше не повторится!!!

A post shared by Alexey Spiridonov (@spirik15) on

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime