EPA/Robert Ghement
Ruski patrijarh Kiril

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril podsetio je da hrišćanstvo uči odgovornosti za svoju zemlju, što je danas posebno aktuelno. Po njegovim rečima, istina je na ruskoj strani.

– Hrišćanstvo nas uči odgovornosti – za očuvanje vere, naravno, ali i odgovornosti za sebe, za svoje bližnje, za svoju zemlju. Danas je ta odgovornost posebno aktuelna zbog onoga šta se dešava u susednoj državi i onoga šta se danas dešava na raskrsnici odnosa Rusije sa zapadnim svetom – rekao je ruski patrijarh na osvećenju Sabornog hrama Blagoveštenja u Tjumenu.

– Šta bi trebalo da bude naš odgovor? Prvo, ne treba da se plašimo ničega. Moramo shvatiti da je istina na našoj strani. A ako je istina, onda stradanje za istinu nije greh, već je, naprotiv, spasonosno. Šta je stradanje? Ne da se povučemo i predamo, već da zaista odbranimo te pozicije – političke, duhovne, to treba braniti danas – dodao je on.

Poglavar RPC je pozvao sve da se mole za Rusiju i za njenog vrhovnog vrhovnog komandanta, “pravoslavnog čoveka koji je hrabro preuzeo odgovornost za sve što nam se danas dešava”.

1 COMMENT

  1. “odgovornosti za svoju zemlju”
    Ово би под хитно требали да прочитају “српски” попови.
    Пре примања Хришћанства, Србија је излазила на три мора.
    Данас се главни град Србије (на води) купа у отпадним водама Европске канализације, Сави и Дунаву.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here