EPA/Sergei Ilnitsky

Jedinica ruskih trupa, poznata kao “Zapad”, otkrila je gde se nalazi artiljerija OSU koristeći najsavremeniji sistem za izviđanje artiljerije – Penicilin.

Ovo izuzetno otkriće dogodilo se u pravcu Kupjana, u nadležnosti Severnog vojnog okruga. Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je podelilo je informacije o događaju u nedavnoj izjavi za štampu.

Raspoređen na jednom od najnepovoljnijih delova fronta, kompleks Penicilina je igrao ključnu ulogu u vojnom izviđanju. Uspešno je detektovao aktivnosti ukrajinskih trupa oko 25 km duboko u liniju fronta, čime je poboljšao njihovu koordinaciju naoružanja.

Osnovna funkcija kompleksa za merenje zvuka u borbenim scenarijima je ispitivanje zvučnih talasa koji nastaju ispaljivanjem različitih artiljerijskih i minobacačkih oružja.

Ove zvučne talase primaju daljinski detektori zvuka postavljeni daleko od kontrolne sobe. Opremljen visokoosetljivim zvučnim senzorima, ovaj borbeni aparat može da prepozna zvuk artiljerijske granate sa izuzetne udaljenosti do 50 km.

Štaviše, promišljen teritorijalni raspored senzora, zajedno sa optimalnim pozicioniranjem, omogućava specijalizovanom kompjuterskom softveru borbene jedinice da precizno odredi koordinate neprijateljskog oružja sa impresivnom preciznošću.

U međuvremenu, pasivne radio emisije kompleksa za merenje zvuka nude značajnu prednost – ostaje aktivan bez privlačenja pažnje na sebe, što čini detekciju od strane neprijateljskih radio uređaja daleko manje verovatnim.

Artiljerijski izviđački kompleks “Penicilin” odgovoran je za kritični zadatak protivbaterijske borbe.

Drugim rečima, ova grupa vojnika ima zadatak da identifikuje neprijateljske vatrene tačke, a zatim da snabdeva kolege artiljerce suštinskim informacijama o ciljevima za odmazdu.

Podaci se brzo i efikasno obrađuju i šalju artiljercima. Ovaj brzi preokret omogućava poboljšanu stručnost u artiljerijskim operacijama.

Kompleks penicilina je takođe poznat po svojoj visokoj mobilnosti sa svojom posadom koja svakodnevno strateški menja svoju lokaciju kako bi povećala svoje šanse da ostanu neotkriveni, čime se značajno povećava preživljavanje.

4 COMMENTS

  1. Ovaj Ruski sistem Penicilin naša VS – SRBIJA treba obavezno nabaviti.. Naravno, više komada..

  2. Mi smo mala zemlja velikih srca.Nama nikakav sukob bilo kakve vrste nije potreban. To treba javno reci. Ne zbog toga sto se plasimo nekoga. Vec zbog svesti sta to nosi sa sobom. Ali biti spreman u svakom smislu svakako. Nediraj i imas moj respekt!

  3. A kako bi bilo da malo popričamo o tome kako su ukrainci razmontirali najbolji i najveći ruski brod Moskvu pa još i još.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here