Ruski poslanik poručio Skotu: Srbi neće zaboraviti bombardovanje

Sputnjik, Vestionline
10
commons.wikimedia
Korišćen i uranijum: Posledice bombardovanja dugoročne

Prvi zamenik predsednika Odbora Državne dume Rusije za spoljne poslove Dmitrij Novikov prokomentarisao je poziv američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota da Srbi NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. treba da „posmatraju u široj perspektivi“.

Novikov je naglasio da postoje zločini koji „ne zastarevaju“.

– Bombardovanje Jugoslavije 1999. godine bilo je jedan od onih nEspornih zločina pred međunarodnom zajednicom, srpskim narodom i celokupnom Jugoslavijom. Prema tome, izjava da na te događaje moramo gledati u široj perspektivi je u stvari predlog da se zaboravi na zločinačka dela vojnika NATO-a na toj teritoriji, što je nemoguće – rekao je on.

Ti događaji ostaju u istoriji naroda kao jedna od njegovih najvažnijih i najdramatičnijih stranica, istakao je ruski parlamentarac.

– Iz Vašingtona se nije čula ni reč pokajanja, niti je bilo drugih izjava koje bi dezavuisale te događaje koji su se desili na inicijativu SAD. Veoma je naivno nadati se da će Srbi to zaboraviti i da će promeniti svoje mišljenje o tim događajima – zaključio je Novikov.

Ruski senator Aleksej Puškov takođe se oglasio povodom Skotove izjave.

“Američki ambasador u Srbiji pozvao je Srbe da na NATO bombardovanje 1999. gledaju ‘iz šire perspektive’. To jest, izaći na trgove i prijateljski hvaliti SAD zbog bombardovanja. Neverovatan cinizam. Neka Amerikancima kažu ‘šire gledajte’ na napad Japanaca na Perl Harbor”, napisao je Puškov na svom nalogu na Tviteru.

10 COMMENTS

  1. Srbi nece zaboraviti Ruse, našu bracu po tudjoj prababi, koji su na sve to samo nemo gledali i bodrili nas da izdrzimo dok nam ne pošalju praćke da se suprostavimo NATO-u. I naravno kao naša bliska topla braća, mi smo izdržali a oni nam nisu poslali praćke. Prava braca! Daleko im lepa kuća. A Srbija ide tamo gde i pripada, u EU i NATO, svidjalo se to nekom ili ne.

    • E Bane a jel to ti imas neke podatke,koji ostali nemaju pa trvdis da srbija ide u NATO(ili je to mozda samo tvoja pusta zelja). Takodje, kad nesto izjavis,pomisli malo i na ljude koji su od tih istih izgubili svoje najmilije.

    • Povraća se tebi od praznog novčanika i stomaka, sto gledaš kako drugi žive a ti patiš zavidnost te izjeda i ubija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here