Ruski senator pita Stoltenberga: Koga je NATO branio od Srba 1999. godine?

Tanjug
Bombardovanje Srbije 1999.

Član Saveta federacije Rusije, senator Aleksej Puškov smatra da su naivne izjave generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga koji je rekao da Rusija ne bi trebalo da se plaši članstva Ukrajine u NATO pošto je to „odbrambeni savez“.

Političar je pre svega pozvao da se prestane sa „pričanjem priča“ o odbrambenom karakteru NATO-a.

– Ceo svet je video kako su Vazduhoplovne snage NATO-a bombardovale Beograd u proleće 1999. godine. U centru grada dugo su stajale zgrade koje su uništile bombe i rakete NATO-a. Koju zemlju-članicu Alijanse je štitio NATO od Srba? – napisao je Puškov na Telegramu.

Takođe je podsetio da je ta ista „odbrambena“ Alijasa u proleće 2011. godine započela raketno-bombaški rat protiv Libije koji je doveo do raskola u toj zemlji i do socijalne katastrofe.

– Koga je od svojih članica ‘branila’ Alijansa u tom ratu? – pita se ponovo ruski senator.

Istovremeno je dodao da je 25 članica NATO-a na ovaj ili onaj način podržalo agresiju SAD i Velike Britanije u Iraku, dok sada Amerika namerava da uključi Alijansu u svoju strategiju protiv Kine.

Puškov je posavetovao zemljama-članicama organizacije da se plaše ulaska Ukrajine u NATO.

– Razlog je taj što će Kijev na čelu sa sadašnjom agresivno-neodgovornom vlašću učiniti sve da uvuče NATO u oružani sukob sa Rusijom, čak i protiv volje drugih. Eto gde se krije prava pretnja za Evropu i sam NATO – zaključuje ruski senator.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da niko osim Ukrajine i 30 zemalja-članica Alijanse nema pravo da rešava pitanje o njenom članstvu u NATO.

1 KOMENTAR

  1. Pa onda niko osim Srbije i same Srbije nema pravo da rešava pitanje o njenom članstvu u NATO i koje štrategiske partnere Srbija da bira.
    Može Srbija i na 12 stolica da sedi ako hoće.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime