FSB RF
Ruski specijalci u akciji

Ruske vlasti objavile su fotografije spektakularne akcije hapšenja, koje otkrivaju kako su pohvatani teroristi koji su hteli da sruše vlast u Rusiji i stvore kalifat.

Ruska Federalna službe bezbednosti (FSB) saopštila je da je uhvatila grupu od devet pripadnika terorističke organizacije „Hizb ut Tahrir el Islami“, koja je pripremala operaciju svrgavanja vlasti i stvaranja takozvanog „svetskog kalifata“.

Specijalna operacija FSB-a bila je sprovedena na teritoriji Moskve, ali i u republici Tatarstan, kao i u Tjumenskoj oblasti i tom prilikom su uhapšena i dva lidera ove terorističke organizacije.

Precizira se da je ova grupacija u regionima Rusije stvarala zatvorene terorističke strukture, rešavala pitanja finansiranja i širenja propagandističkih materijala, a bavila se i vrbovanjem lokalnih muslimana zarad realizacije svojih ciljeva. Pored toga, te strukture su obavljale poslove na osnovu doktrine stvaranja takozvanog „svetskog kalifata“, sa ciljem urušavanja institucija svetske zajednice.

Prilikom hapšenja terorista pronađeno je mnoštvo propagandnog materijala, sredstva za komunikaciju, kao i elektronski nosioci informacija.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here