pixabay.com
Foto: Ilustracija

Rusko borbeno vozilo za podršku tenkovima „Terminator“ poseduje ogromnu vatrenu moć i nema analoga na Zapadu, piše nemački list „Štern“.

Vozilo je opremljeno jedinstvenim sistemom za naoružanje i predviđen je za ulične borbe u gusto izgrađenim područjima, gde su obični tenkovi neupotrebljivi, ističe autor članka.

„Zapravo se za njega može reći da je to tenk ‘na steroidima’ i to neće izgledati kao preterivanje. Pritom, njegovo ime mu veoma odgovara – vozilo mnogo liči na futurističke robote iz filmova o ‘Terminatoru’“, piše autor članka.

On istovremeno konstatuje da se u razvoju „Terminatora“ jasno vidi borbeno iskustvo Rusije sticano tokom proteklih decenija.

Novinar smatra da bi ovo borbeno vozilo moglo da postane izvozni bestseler.

„Terminator“ je borbeno vozilo za podršku tenkovima, predviđeno za izvođenje manevarskih borbenih akcija u sastavu tenkovskih i motorizovanih jedinica kao višenamensko sredstvo, uključujući korišćenje nuklearnog i drugih vidova naoružanja za masovno uništenje. On je konstruisan na bazi tenka T-90.

Poseduje dva topa 2A42, dva automatska bacača raketa AG-17D, četiri protivtenkovske navođene rakete „Ataka“ i 7,62-milimetarski mitraljez PKTM.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here