Ruslanu “ubili” sekta i tajkun

0

Ruslana Koršunova

Kada je supermodel Ruslana Koršunova pre nekoliko godina izvršila samoubistvo skočivši sa zgrade u Njujorku, čitav svet je bio šokiran. Šest godina nakon njene smrti novinar Piter Pomeranstev otkriva šta bi mogao biti uzrok.
Dvadesetogodišnja Ruslana, koja je krasila naslovne strane britanskog izdanja magazina "Vog" i radila za prestižnu top-agenciju IMG, navodno se pridružila jednoj poznatoj sekti pred smrt.
Novinar u knjizi "Ništa nije istinito i sve je moguće" tvrdi da joj je neposredno pred smrt sekta pomutila razum. Kako bi sam istražio uticaj sekti novinar je postao deo njih i prisustvovao seansama tokom kojih vođa ponižava članove i okrivljuje ih za sve negativno što im se desilo u životu. U jednom slučaju je čak optužio žrtvu silovanja rekavši joj da se samosažaljeva i da je sama kriva za to što joj se desilo.
Novinar je Ruslanu, koja je rođena u Kazahstanu, bivšoj članici SSSR opisao kao tipičnu žrtvu nove Rusije. Uprkos velikom siromaštvu, nesvakidašnja lepota ove mlade devojke bila je dovoljna da se otisne u svet. Ipak, kada sa samo 16 godina zakoračite u svet slave, novca, moći i oligarhije nije teško izgubiti se.
Ruslanu je navodno pred smrt ostavio ruski tajkun s kojim je u to vreme bila u vezi, nakon čega je manekenka upala u depresiju i počela da gubi na težini.
 

Vođin odgovor
Baveći se istraživačkim novinarstvom Peter, koji je i sam stupio u sektu, iskoristio je priliku da se raspita više o Ruslani. Odgovor je dobio i od samog vođe sekte.
– Ruslana je bila tipična žrtva. Nekada je bolje izvršiti samoubistvo nego se ne promeniti – navodno je rekao.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here