ATAImages
Bajaga

Oni koji odluče da najluđu noć provedu i 2024. godinu dočekaju u kućnoj atmosferi, biće u prilici da 31. decembra od 21 čas pa do duboko u noć uživaju uz bogat Novogodišnji program RTS “S nekom od naših pesama”, nazvan po stihu iz čuvene Bajagine pesme “Moji drugovi”. Upravo će popularni roker poželeti u ponoć srećnu Novu godinu gledaocima, a njemu i Instruktorima će se na sceni pridružiti čuveni trubački maestro Dejan Petrović.

Putem malih ekrana odlazi se, ni manje ni više, nego na četiri mesta – u klub, na scenu, u kabare i u kafanu.

– Biće zastupljeni svi žanrovi uz doajene narodne, zabavne, pop, rok muzike, džeza i klasike, kao i nova lica – kaže glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS Sandra Perović. – Uključena je kompletna muzička produkcija RTS – naša dva narodna orkestra, Big bend, Hor i Simfonijski orkestar. Tu su i naši najmlađi interpetarori, Hor Kolibri koji je pripremio novogodišnju pesmu.

Pored Bajage i Dejana Petrovića, Svetlana Ražnatović, Zvonko Bogdan, Lepa Brena, Ivan Bosiljčić, Neda Ukraden, Haris Džinović, Sergej Ćetković, Sanja Vučić, Željko Šašić, Električni orgazam, Van Gog će razveseliti gledaoce. Za smeh će biti zaduženi glumci Staša Nikolić, Vukašin Jovanović, Marko Pavlović i Danilo Milić. Četvoro mladih su u novogodišnjoj noći rešili da “upadnu” na snimanje svečanog programa, upoznaju zvezde i pokušaju da dođu do svojih pet minuta slave. Hoće li u tome uspeti – videćemo.

Zagrevanje pred novogodišnji program će biti nova epizoda serije “Radio Mileva” (31. decembar, 20.00, RTS 1). Tradicionalno, 1. januara uživaćemo u direktnom prenosu Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije (RTS 2, 11.15).

Filmovi za svačiji ukus

Posle uspeha domaće serije “Vera”, na RTS 1 stiže istoimeni film 2. januara. Na programu će biti i čuvena akciona trilogija “Kingsmen” (“Tajna služba”, “Zlatni krug”, “Početak”) od 1. do 3. januara. Najmlađim gledaocima praznike će obeležiti Diznijevi dugometražni crtani filmovi “Lepotica i zver”, “Aladin” i “Kralj lavova”. Posebno iznenađenje predstavlja televizijska premijera jednog od najsvežijih ostvarenja Dizni studija “Enkanto: Magični svet” (1. januar, 15.55, RTS 2). Posle filma, biće emitovan snimak koncerta “100 godina Diznijeve čarolije”. Roditelji i deca ne bi trebalo da propuste ni praznično izdanje NTC kviza 30. decembra u podne na Prvom programu.

Kao i uvek, Jutarnji program i Šarenica se emituju i u prazničnim danima. Predstoje i novogodišnji specijali emisija “Sasvim prirodno”, “Velika iluzija: godina na filmu”, “Kvadratura kruga”, “Potera”…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here