EPA/Will Oliver
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan boraviće sutra u prvoj zvaničnoj poseti Crnoj Gori na poziv predsednika Mila Ðukanovića, saopšteno je iz Kabineta šefa crnogorske države.

Najavljeno je da će se Erdogan, koji u Crnu Goru dolazi iz Sarajeva, sastati sa predsednikom Skupštine Aleksom Bečićem i predsednikom vlade Zdravkom Krivokapićem, a planirana je i poseta Nizamskoj džamiji i Medresi “Mehmet Fatih”.

Erdogana i njegovu suprugu će, dodaje se, u Rezidenciji na Cetinju uz najviše državne počasti dočekati predsednik Crne Gore Milo Ðukanović sa suprugom.

“Nakon upisivanja u knjigu gostiju i tet-a-tet razgovora i sastanka, predsednici će imati izjave za javnost. Ðukanović sa suprugom prirediće na kraju svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge”, navodi se u saopštenju.

Pored članova delegacija dveju država na ručku će biti i potpredsednik vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan, predsednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

U odvojenom programu, dodaje se, Lidija Ðukanović ugostiće prvu damu Turske Eminu Erdogan. One će posetiti muzej kralja Nikole na Cetinju i izložbu na platou ispred Muzeja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here