Portugalac Rikardo Sa Pinto (46), jedno kratko vreme i Zvezdin trener, koji je nedavno preuzeo Bragu, najavio tužbu protiv irske niskotarifne aviokompanije “Rajaner”.  

Sa Pinto je imao kartu za let između Fara i Porta. Rezervisao je mesto u prvim redovima, plativši i više za posebno sedište da bi imao komotan put. Kada je opružio noge napred, stjuardesa mu je ljubazno ukazala da ne može tako da leti, a to je bio okidač za burni temperament i aroganciju Sa Pinta.

U raspravu se uključio i kapetan aviona. Portugalac nije odstupao od svojeg, posada se nepokolebljivo držala pravila službe i – Sa Pintu nije bilo dozvoljeno da krene na put. Morao je da napusti letelicu u koju je ušla i aerodromska policija da bi ga sprovela napolje.

Bragin trener je ogorčen. Najavljuje tužbu, smatrajući da ga je osoblje ponizilo, a da je naročito bezobrazan stav zauzeo kapetan.

Izvesni Alešandre Karvaljo, putnik, rekao je za jedan portugalski portal da je Sa Pinto bio potpuno u pravu i da bi mu rado bio svedok na suđenju po tužbi.

– Posada aviona ni u jednom trenutku nije išla na to da se situacija smiri već naprotiv. Ponašala se drsko, nagonski i provokativno. Bilo je vrlo neprijatno.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here