ATAImages
Zasluženi aplauzi: Ekipa serije

Ekipa serije “Sablja” proslavila je osvajanje specijalne nagrade za najbolju glumačku interpretaciju na nedavnom Kanskom festivalu serija svečanošću u Klubu Radio-televizije Srbije.

Glumac Dragan Mićanović, koji igra Zorana Đinđića, rekao je da je ekipa serije “Sablja”, dobila ogroman aplauz festivalske publike i da treba uživati u neverovatnom uspehu, ali da mu je žao što se ne možemo radovati punog srca jer je nagrada došla za temu koja nas je sve pogodila. On je medijima na neformalnom druženju ekipe kazao da je ponosan što je deo divne ekipe.

– To je bilo neverovatno. Svi smo bili u čudu. Trajalo je i trajalo, nismo znali kuda da se denemo. Dobili smo fantastične kritike – naveo je glumac.

Mićanović je dodao da bi voleo da nije bilo ni potrebe snimati ovako nešto, na šta je dobio aplauz prisutnih.

Glumac Ljubomir Bandović napomenuo je da je aplauz publike sam po sebi nagrada, a da je zvanično priznanje samo potvrda.

– Imamo potencijal, talentovan smo narod. Treba da se okrenemo sebi i da shvatimo da ništa što ti treba ne dolazi spolja – poručio je Bandović, dodajući da mir svi imamo u sebi.

Jedan od reditelja i autora serije Goran Stanković naglasio je da je nagradu dobila glumačka ekipa, ali je to ujedno i nagrada za sve ljude koji su radili na seriji.

Drugi reditelj i autor Vladimir Tagić rekao je da ukoliko nove nagrade stignu, ekipa će ih rado primiti, a ako ne dođu, ova iz Kana je dovoljna.

– Mislim da ova nagrada dovoljno pokazuje kako su ovi fantastično glumci napravili odličan posao – kazao je Tagić.

Prve dve epizode “Sablje”, koja govori o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića (1952-2003), prikazane su nedavno u dvorani “Limijer” u Kanu, čime je ta serija postala prvi televizijski projekat iz Srbije premijerno prikazan na Kanskom festivalu.

Kako je najavljeno, serija će nakon predstavljanja u Kanu i drugim festivalima biti prikazana na RTS-u. Scenaristi serije su Dejan Prćić, Marjan Alčevski, Maja Pelević, Tagić i Stanković, a producenti RTS i Dis end det prodakšns.

Veliki uspeh za sve

U glumačkoj ekipi serije su i Lazar Tasić, Milica Gojković, Miloš Timotijević, Tihana Lazović, Bojan Žirović, Srđan Miletić, Anđelka Simić, Goran Radaković, Dubravka Kovjanić, Marko Gizdavić, Bojan Krivokapić, Peđa Marjanović, Marko Marković, Nikola Glišić, Vahid Džanković i drugi.

Šefica Službe za korporativni imidž i odnose s javnošću RTS-a Duška Vučinić je rekla da se nalaze u društvu najboljih evropskih glumaca.

– Ovo je veliki uspeh za sve nas za RTS-a, za produkciju Dis end det, srpsku kinematografiju i Srbiju. U ime kuće zahvaljujem se divnoj ekipi na realizaciji projekta i najboljim glumcima u Evropi – kazala je ona.

RTS je prvobitno početak premijernog prikazivanja osam nastavaka “Sablje” najavio za 24. februar, ali je on odložen zbog najave učešća na festivalu u Kanu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here