FOTO TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ

Ovogodišnji Dragačevski sabor trubača u Guči, koji je trajao od 5. do 7. avgusta, posetilo je 100.000 ljudi, objavili su organizatori manifestacije.

Direktorka turističke organizacije Dragačevo, Aleksandra Mitrović, istakla je da je manifestacija protekla u “najboljem redu”, te da je broj gostiju opravdan, uzimajući u obzir da je u pitanju događaj koji ima svoju dugu tradiciju.

– Najveći broj stranih turista došao je iz zemalja regiona, ali i iz Francuske, Holandije i Portugala. Drago mi je da su utisci gostiju i više nego pozitivni i da su uspeli da na pravi način osete energiju sabora, po kojoj smo nadaleko poznati. Posebno sam ponosna što smo bogatim muzičkim programom i kulturno-umetničkim sadržajem uspeli da prevaziđemo sva očekivanja – rekla je Mitrović.

Podsećanja radi, tokom tri festivalska dana publika je imala priliku da uživa u zvukovima višestruko nagrađivanih majstora trube – Dejana Jevđića, Dejana Lazarevića, Dejana Petrovića sa svojim Big Bendom, Ekrema Mamutovića, Bobana i Marka Markovića.

Posetioci su imali priliku da čuju i Danicu Crnogorčević, zatim prepoznatljive tonove Big Benda, orkestra RTS-a, Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Ðurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.

Među gostima manifestacije našao se i bend Divanhana i grupa 357.

Pobednik ovogodišnjeg 61. Dragačevskskog sabora trubača u Guči je Elvis Bajramović, dok je titulu Najboljeg orkestra poneo orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here