EPA/Clemens Bilan
Nemački kancelar Olaf Šolc

Američki novinar Simor Herš tvrdi da je sabotaža ruskog gasovoda Severni tok bila usmerena protiv nemačkog kancelara Olafa Šolca, jer je, kako tvrdi, eksplozija koju je američki predsednik Džozef Bajden prvobitno planirao za maj, pomerena za septembar.

– Neki u CIA su verovali da se predsednik (Bajden) plaši da bi Šolc, čiji su glasači oklevali da podrže Ukrajinu, mogao popustiti pred zimom koja se približava i odlučiti da je grejanje i prosperitet nemačke industrije važnije od pomoći Ukrajini u borbi protiv Rusije – zaključio je Herš.

Kako tvrdi ovaj novinar, SAD su počele da pripremaju sabotažu Severnog toka nekoliko nedelja pre početka sukoba u Ukrajini i prvobitni cilj je navodno bio “obuzdavanje” Moskve, ali vreme eksplozije sugeriše da je incident bio usmeren protiv Šolca, piše RIA.

Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile mogućnost da je reč o ciljanoj sabotaži, a rusko tužilaštvo je pokrenulo postupak povodom akta “međunarodnog terorizma” nakon što je Vladimir Putin izjavio da su Sjedinjene Američke Države verovatno raznele ovaj ruski gasovod.

3 COMMENTS

  1. Тиранија над Европом и Русијом не престаје,ово је лицемерна политика против свих Грађана ЕУ,крај се не назире Америка узрок свих крвопролића о саботажа у Свету!

  2. ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here